Marockansk inredning – exotiska mönster och färger

Marockansk inredning är en unik och färgstark stil som kombinerar traditionella nordafrikanska element med en modern touch. Denna stil är känd för sina rika färger, intrikata mönster och användning av naturliga material som keramik, trä och metall. Det som skiljer marockansk inredning från andra stilar är dess förmåga att skapa en varm och inbjudande atmosfär genom en mix av textilier, belysning och dekorativa detaljer.

Färger Och Mönster I Marockansk Inredning

En av de mest framträdande aspekterna av marockansk inredning är användningen av djärva och levande färger. Tänk på nyanser som djuprött, kungligt blått, gyllene gult och smaragdgrönt. Dessa färger kombineras ofta med intrikata geometriska mönster som finns på kakel, textilier och väggdekorationer. Ett tips är att börja med en neutral bas och sedan lägga till färgglada accenter genom kuddar, mattor och konstverk.

Textilier Och Tyger

Textilier spelar en central roll i marockansk inredning. Tunga, broderade gardiner, handvävda mattor och kuddar med detaljerade mönster är vanliga inslag. Använd gärna olika texturer och lager för att skapa en inbjudande och mysig atmosfär. Ett praktiskt exempel är att använda en stor, mönstrad matta som grund och sedan bygga upp med kuddar och plädar i matchande färger och mönster.

Belysning För En Magisk Atmosfär

Belysning är avgörande för att skapa den rätta stämningen i ett marockanskt inspirerat hem. Använd gärna lyktor, ljusstakar och lampor med detaljerade metallarbete. Dessa ger inte bara ett vackert sken utan fungerar även som dekorativa element i sig. Ett tips är att placera flera ljuskällor i olika höjder för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Marockanska Möbler Och Dekorationer

Marockanska möbler är ofta handgjorda och har detaljerade sniderier och inläggningar. Bord, stolar och skåp i mörkt trä med metall- eller pärlemorinläggningar är vanliga. Dekorera med traditionella marockanska föremål som keramik, mosaik och handgjorda skålar för att förstärka stilen. Ett praktiskt tips är att använda ett lågt soffbord i trä och dekorera det med en vacker mosaikbricka och några ljuslyktor.

Hur Du Skapar Ett Marockanskt Sovrum

För att skapa ett marockanskt sovrum, börja med en sängram i mörkt trä eller metall med detaljerade sniderier. Använd sängkläder i rika färger och mönster, och komplettera med massor av kuddar och plädar. Häng gärna upp en baldakin eller gardiner runt sängen för att skapa en lyxig och ombonad känsla. Ett tips är att använda en marockansk matta vid sängens fotända för att binda ihop rummet.

Sammanfattning Av Marockansk Inredning

Marockansk inredning är en stil som kombinerar färg, mönster och textur för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Genom att använda djärva färger, intrikata mönster och traditionella material kan du enkelt applicera denna stil i ditt hem. Börja med små detaljer som textilier och belysning, och bygg sedan upp med möbler och dekorationer för att skapa en komplett marockansk look. Oavsett vilket rum du inreder kommer marockansk inredning att ge ditt hem en unik och exotisk känsla.

Lämna en kommentar